Hatékony jogvédelem az Európai Unió jogában - Tanulmányok Várnay Ernő 70. születésnapja tiszteletére

Megjelent a "Hatékony jogvédelem az Európai Unió jogában - Tanulmányok Várnay Ernő 70. születésnapja tiszteletére" című tanulmánykötet Bartha Ildikó, Fazekas Flóra, Papp Mónika és Varju Márton szerkesztésében.

Az uniós jog által biztosított jogosultságok hatékony védelme, illetve azok hatékony kikényszerítése a tagállamok különböző hatóságaival szemben az uniós jog klasszikus, a jelentőségét a mai napig megőrző területe. Ekként méltán kerülhetett kiemelt helyre a vezető európai uniós jogi tankönyvekben, valamint hasonlóan megérdemelten válhatott az uniós jog meghatározó kutatási témájává. A vonatkozó jog fokozatos fejlődése még évtizedek után visszanézve is lenyűgözi az értő olvasót, a nemzeti bíróságok előtt felmerülő, az Európai Bíróság elé terjesztett eljárási és anyagi jogi problémák összetettségükkel továbbra is izgalomban tartják a gyakorló és az elméleti szakembereket szerte Európában.

Ez a hiánypótló tanulmánykötet, amelyet haszonnal forgathatnak a joghallgatók, a pályakezdő és a gyakorlott jogászok egyaránt, a tanítványai és pályatársai által nagyra becsült, kiváló jogászprofesszor, Várnay Ernő 70. születésnapjának tiszteletére készült.

 A kötet teljes anyaga letölthető a honlapról.