Lux Ágnes kötete immár elérhető online is

Lux Ágnes, a TK Gyerekesély-kutató Csoport tudományos munkatársa szerkesztésében jelent meg korábban az ORAC és a TK közös kiadásában a Gyermekjogok és kereszténység: a Szentszék nemzetközi gyermekjogi kötelezettségei c. kötet, mely immár online is elérhető erre a linkre kattintva!

A fókusz elsősorban a római katolikus egyházra, mint a legnagyobb keresztény egyházra, s annak a kérdésnek a vizsgálatára helyeződött, hogy a Szentszék, mint az ENSZ Gyermek jogairól szóló egyezményének – egyedüli nem-területi állam – részes fele tevékenysége számon kérhető-e, s ha igen, milyen mértékben és mely kérdésekben az egyezmény végrehajtása vonatkozásában. 
A könyv célja, hogy a gyermekjogokkal foglalkozó, az iránt érdeklődő egyházi és laikus szakemberek, egyetemi hallgatók mellett a szélesebb olvasóközönség számára is felvessen néhány tovább gondolásra érdemes, izgalmas, mégha érzékeny kérdést is, amely így végső soron a gyermekjogok hatékonyabb védelméhez vezethet.

A TK A véleményeken túl podcastjában a kötetről Balogh Lídia a Jogtudományi Intézet munkatársa beszélget Lux Ágnessel. A beszélgetés itt hallgatható meg.