Kutatási hírek

Kutatási hírek

Május végén, a kötelező közterületi maszkviselés megszűntetésével lezárul az a kutatásunk, amely azt vizsgálta, hogy az emberek miért viselik, vagy esetleg nem viselik a maszkot forgalmasabb budapesti és vidéki városi helyszíneken.

Mindennek önmagában is nagy jelentősége van, ám kapcsolódik egy, a Társadalomtudományi Kutatóközpontban és különösen a Jogtudományi Intézetben hosszabb ideje folyó kutatáshoz is, amely arra keresi a választ, hogy általában mi befolyásolja a jogkövetés mértékét Magyarországon.

A kérdőívet internetes felületen lehetett kitölteni. Ennek lehetőségéről a járókelőket szórólapokon tájékoztattuk. A kérőívet végül 457 fő töltötte ki teljes egészében.

Köszönjük, hogy időt szántak erre és véleményüket megosztották velünk!

Ahogyan azt a szórólapon is jeleztük, lehetőség volt egy sorsoláson is részt venni, ahol minden századik kitöltő ötvenezer forintos vásárlási utalványt nyerhetett. Ehhez egy külön felületen kellett megadni a kitöltőknek az elérhetőségüket. Erre a technikai megoldásra azért volt szükség, hogy az anonimitást, vagyis, hogy a válaszok semmiképpen ne legyenek összeköthetők a válaszadó személyével, csak így lehetett biztosítani. Ezt a felületet csak 288 személy töltötte ki, akik részt vehettek a sorsolásban. Úgy döntöttünk, hogy összesen 4 nyertest sorsolunk ki a számítógép random kiválasztási programjával.

Minden nyertesnek gratulálunk!

A négy nyerteshez a napokban eljuttatjuk az ötvenezer forintos utalványokat. Hárman: Magos Bence és Borsos Anikó Noémi (Budapest) és Rozsnyói Edina (Szolnok / Inárcs) járultak hozzá, hogy nevüket is közzétegyük. Ezt külön köszönjük.