Szép Viktor tanulmánya a Routledge Kiadó új, Brexitről szóló kötetében

Szép Viktor és Peter Van Elsuwege közös tanulmánya 'EU Sanctions Policy and the Alignment of Third Countries: Relevant Experiences for the UK?' címmel a napokban a Routledge Kiadónál megjelenő The Routledge Handbook on the International Dimension of Brexit című kötetben. 

A kötet átfogó elemzést nyújt a Brexit által az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatokra gyakorolt hatásról uniós és nemzetközi jogi összefüggésben. A fejezetek egy-egy meghatározott szakpolitikai területtel foglalkoznak és a Brexit hatását vizsgálják a jelenlegi és jövőbeli kapcsolatok fényében.

A kollégánk társszerzőségével írt könyvfejezet az EU és az Egyesült Királyság jövőbeli együttműködését a nemzetközi szankciók területén vizsgálja. A tanulmány elsősorban az uniós tagsággal nem rendelkező európai államok tapasztalatát használja fel arra, hogy különböző forgatókönyveket vázoljon a jövőre nézve. A könyvfejezet egyik különlegessége, hogy statisztikai és jogi megközelítéseket egyszerre alkalmaz a jövőbeli együttműködés vázolására.