Pályázati felhívás – Pro Dissertatione Iuridica Excellentissima Díj

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Pro Dissertatione Iuridica Excellentissima Díj – a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetének jogtudományi PhD disszertáció díja

 

A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete meghirdeti a kétévente odaítélt Pro Dissertatione Iuridica Excellentissima Díjat, amely második alkalommal 2016-ban kerül kiosztásra. Pályázni lehet olyan jogtudományi témájú, magyar, angol, német vagy francia nyelven írt PhD értekezéssel, amelyet Magyarországon működő egyetemen védtek meg 2014. szeptember 15. és 2016. szeptember 15. között.

A díjazott a Jogtudományi Intézet által kiállított oklevelet kap, és ünnepi előadás keretében novemberben, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó rendezvények keretében a Magyar Tudományos Akadémián ismerteti eredményeit, amelynek videó-felvételét az intézeti youtube-csatornán elhelyezzük.

A pályázóktól a disszertációt, a tézisfüzetet, az opponensi véleményeket és az arra adott választ, továbbá a PhD fokozatszerzési oklevél másolatát (vagy a sikeres védésről szóló igazolást) kérjük emailen az argyelan.zsuzsa@tk.mta.hu címre (tárgy: Pro Dissertatione Iuridica Excellentissima Díj), valamint három kinyomtatott példányban a Jogtudományi Intézet igazgatójának a következő címre megküldeni:

Jakab András

MTA TK JTI

1014 Budapest

Országház u. 30.

 

A pályázaton nem vehetnek részt a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjában jelenleg vagy a kiírást megelőző három évben közalkalmazotti munkakörben foglalkoztatott kutatók.

Figyelembe véve a téma vagy a módszer újszerűségét, a szakirodalmi feldolgozottságot, a kutatási eredmények tudományos vagy társadalmi jelentőségét, valamint az érvelés alaposságát, a beérkező kéziratok közül a Jogtudományi Intézet igazgatója által felkért, az Intézet kutatóiból álló bizottság választja ki a győztes pályaművet.

A pályázat leadási határideje: 2016. szeptember 30.