Felhívás az MTA TK Jogtudományi Intézet youtube-csatornáján közzéteendő interjúk, kerekasztal-beszélgetések és előadások szervezésére

FELHÍVÁS

az MTA TK Jogtudományi Intézet youtube-csatornáján közzéteendő interjúk, kerekasztal-beszélgetések és előadások szervezésére

 

Az MTA TK Jogtudományi Intézet csaknem két éve önálló youtube-csatornát működtet a https://www.youtube.com/channel/UCctUfjLIQvWkJwyXiS619Ug címen. A csatornán számos eseményt tettünk közzé azzal a céllal, hogy egyrészt azok számára is eljuttathassuk az itt elhangzó információkat, akik nem tudnak személyesen jelen lenni a rendezvényeinken, másrészt pedig célunk, hogy az utókornak is dokumentáljuk a jogrendszer aktuális állapotát és dilemmáit.

Ezt a kommunikációs csatornát szeretnénk megnyitni azok számára is, akik nem tartoznak az Intézet kötelékébe (bár a jelen felhívás természetesen egyúttal az Intézet munkatársai felé is irányul). Olyan fél-egy oldalban megfogalmazott javaslatokat várunk, amelyek az alábbi kérdésekre koncentrálnak: a videóra felveendő és a youtube-csatornára kiteendő esemény vagy eseménysorozat miért lenne fontos a magyar jogrendszer vagy a magyar jogtudomány szempontjából; kiket kérne fel a szervező a részvételre; hány eseményről lenne szó, és azok milyen időtartamúak lennének. A Jogtudományi Intézet vállalja az infrastrukturális háttér megteremtését (terem, kamera, operatőr, vágás), elhelyezi a videókat a saját youtube-csatornáján, valamint az MTA repozitóriumaiban, a rendezvényt az esemény előtt és után is hirdeti a honlapján és a Jogtudományi Hírlevélben. A nyertes pályázó felel az esemény megszervezéséért, így különösen a résztvevők felkéréséért és (szükség esetén) az események moderálásáért. Az esemény lehet interjú (pl. a Jogrendszer belülről című sorozatunk), kerekasztal-beszélgetés (pl. A jogrendszer mint a gazdasági fejlődés infrastruktúrája, illetve a Közpolitikák és jogi környezetük című sorozatok) vagy előadás (pl. az intézeti díjátadó). A videók nézettségi adatai változóak, esetenként a 700-800-at is megközelítik.

A pályázatokat egy arra felkért bizottság fogja elbírálni figyelemmel a témafelvetésre, valamint az ahhoz illeszkedő eseményformátumra és a meghívott résztvevői listára. A pályázatokat 2015. november 30-ig kérjük eljuttatni az argyelan.zsuzsa@tk.mta.hu címre, az Intézet igazgatójának (Jakab András) címezve. A pályázatokat ez év végéig bíráljuk el, az eseményekre februártól vagy annál későbbi időpontokban kerülhet sor. A pontos időpontokat a nyertes pályázókkal január folyamán egyeztetjük.