Átadásra kerültek a 2013. évi intézeti díjak

 

A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete – a több esztendőre visszatekintő hagyományok folytatásaként, ám megújult tartalommal – a 2013. évben is átadta az intézeti díjakat. A rangos elismerések odaítéléséről szóló döntést a hazánkban működő jogtudományi karok dékánjaitól beérkezett jelölések alapján egy intézményi bizottság hozta meg, átadásukra 2013. november 28. (csütörtök) napján került sor.

A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete az életműdíjat, a Iuris Consulto Excellentissimo Díjat Prof. Dr. Zlinszky Jánosnak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar professor emeritusának; a kiemelkedő elméleti munkásságért járó Peschka Vilmos Emlékérmet Prof. Dr. Földi Andrásnak, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi tanárának; míg a gyakorlati vonatkozásokkal bíró jogtudományi munkásságért járó Pulszky Ágost Emlékérmet Prof. Dr. Bruhács Jánosnak, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar professor emeritusának adományozta.

Prof. Dr. Zlinszky János Prof. Dr. Földi András Prof. Dr. Bruhács János

 

A rendezvényen a díjazottak rövid előadást tartottak egy általuk választott témában. A teljes ünnepségről készült videó, mely az előadásokat is tartalmazza, alább megtekinthető. A fotógaléria elérhető itt.