A 2013. évi intézeti díjak átadása

A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete – a több esztendőre visszatekintő hagyományok folytatásaként, ám megújult tartalommal – az idei évben is átadja az intézeti díjakat. A rangos elismerések odaítéléséről szóló döntést a hazánkban működő jogtudományi karok dékánjaitól beérkezett jelölések alapján egy intézményi bizottság hozta meg.

A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete a 2013. évben az életműdíjat, a Iuris Consulto Excellentissimo Díjat, Prof. Dr. Zlinszky Jánosnak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar professor emeritusának; a kiemelkedő elméleti munkásságért járó Peschka Vilmos Emlékérmet Prof. Dr. Földi Andrásnak, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi tanárának; míg a gyakorlati vonatkozásokkal bíró jogtudományi munkásságért járó Pulszky Ágost Emlékérmet Prof. Dr. Bruhács Jánosnak, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar professor emeritusának adományozza.

Az intézeti díjak ünnepélyes átadására a Magyar Tudományos Akadémia budavári Jakobinus Termében (1014 Budapest, I. ker., Országház utca 30.), 2013. november 28. (csütörtök) napján, délelőtt 10 órai kezdettel kerül sor. A rendezvényen a díjazottak rövid előadást tartanak egy általuk választott témában.

A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete ezennel tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt a díjátadó ünnepségre. Kérjük, hogy a részvételi szándékát az intézeti titkárságon, az Argyelan.Zsuzsa@tk.mta.hu e-mail címen előzetesen jelezni szíveskedjék.

Az intézeti díjakról további információ itt olvasható.