A 2015. évi intézeti díjak átadása

   2015. november 26. 10:00 - 2015. november 26. 12:00

A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete a kialakult hagyományoknak megfelelően az idei évben is átadja az intézeti díjakat. A rangos szakmai elismerések odaítéléséről szóló döntést a hazánkban működő jogtudományi karok dékánjaitól beérkezett jelölések alapján egy intézményi bizottság hozta meg.

A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete a 2015. évben az életműdíjat, a Iuris Consulto Excellentissimo Díjat Prof. Dr. Ruszoly Józsefnek, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar professor emeritusának; a kiemelkedő elméleti munkásságért járó Peschka Vilmos Emlékérmet Prof. Dr. Horváth M. Tamásnak, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanárának; míg az elméleti munkásság mellett, a joggyakorlat fejlesztése terén betöltött meghatározó szerepért járó Pulszky Ágost Emlékérmet Prof. Dr. Lábady Tamásnak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar címzetes egyetemi tanárának, volt alkotmánybírónak, a Pécsi Ítélőtábla első elnökének adományozza.

Az intézeti díjak ünnepélyes átadására a Magyar Tudományos Akadémia budavári Jakobinus Termében (1014 Budapest, I. ker., Országház utca 30.), 2015. november 26. (csütörtök) napján, délelőtt 10 órai kezdettel kerül sor. A rendezvényen a díjazottak 30-30 perces előadást tartanak egy általuk választott témában.

Az előadások témái:

Horváth M. Tamás: A Szépség és a Szörnyeteg. Közigazgatás és vállalat

Lábady Tamás: Sérelemdíj versus nem vagyoni kártérítés

Ruszoly József: Folytonosság és újrakezdés. Az 1865-1868. évi országgyűlés összehívásáról – másfél évszázad múltán

A rendezvényt megnyitja: Jakab András, igazgató. A díjakat átadja Lamm Vanda, az intézeti díjkiosztó bizottság elnöke, korábbi igazgató.

A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete ezennel tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt a díjátadó ünnepségre. Kérjük, hogy a részvételi szándékát az intézeti titkárságon, az Argyelan.Laszlone@tk.mta.hu e-mail címen előzetesen jelezni szíveskedjék.

Az intézeti díjakról további információ itt olvasható.