Jogtudományi Kereső

A Jogtudományi Kereső az MTA TK Jogtudományi Intézete által működtetett szolgáltatás, amely lehetővé teszi a keresést az online elérhető hazai jogtudományi folyóiratok, jogi-szakmai honlapok, blogoldalak, adatbázisok, valamint egyéb, a jogtudósi és jogászközösség számára jelentőséggel bíró forrásoldalak szövegében. A Jogtudományi Kereső egy meghatározott algoritmus szerint térképezi fel a forrásoldalakon található szöveges tartalmakat, így a keresés pontosságát és eredményességét nagyban befolyásolják a forrásoldalakon tárolt archívumok technikai megoldásai is. A technikai korlátokból kifolyólag (pl. nem szabványszerű PDF-fájlok alkalmazása, külső hozzáférés korlátozása) a keresés pontatlan vagy eredménytelen is lehet.

Keresett kifejezés

Keresési találatok szűkítése

Keresési útmutató
A keresősávban keresőkifejezések megadásával kezdeményezett egyszerű keresés az adatbázisban szereplő összes forrásoldalon fellelhető találatot mutatja. A keresési találatot tartalmazó oldalra a találati listában szereplő hivatkozásokra kattintva lehet eljutni. A keresés a keresősáv alatt lévő „Keresési találatok szűkítése” listával szűkíthető a forrásoldalak kategóriáira, illetve meghatározott forrásoldal(ak)ra. A keresési találatok pontosíthatók a keresőkifejezések maszkolásával az alábbi módon:
magyar jogtudomány | Az összes „magyar”, „jogtudomány” és a két kifejezést együtt tartalmazó oldalt mutatja. 
jogtudomány* | Mutatja a „jogtudomány”, „jogtudományi”, „jogtudománnyal”, „jogtudományt” stb. szavakat tartalmazó találatokat.
"magyar jogtudomány"  |A "magyar jogtudomány" pontos kifejezést tartalmazó oldalakat mutatja.
+magyar +jogtudomány | A „magyar” és „jogtudomány” kifejezéseket egyaránt tartalmazó oldalakat mutatja.
+magyar –jogtudomány |Minden olyan oldalt mutat, amely szövegében szerepel a „magyar” kifejezés, de nem szerepel a „jogtudomány”.
+magyar ~jogtudomány  | A „magyar” kifejezést tartalmazó összes oldal, azonban a listában előbbre kerülnek azok a találatok – az egy oldalon szereplő találatok száma alapján rangsorolva -, melyek tartalmazzák a „jogtudomány” kifejezést is.
+magyar +(alkotmányjog büntetőjog) | A találatok között azok az oldalak szerepelnek, melyekben vagy a „magyar alkotmányjog”, vagy a „magyar büntetőjog” kifejezés megtalálható.
+magyar +(>alkotmányjog< büntetőjog) | A találatok között a „magyar alkotmányjog”, vagy a „magyar büntetőjog” kifejezéseket tartalmazó oldalak szerepelnek, azonban a „magyar alkotmányjog” kifejezéseket tartalmazó oldalak a találatok elején szerepelnek az egy oldalon szereplő találatok száma alapján rangsorolva.